GRIMALDIN ÖVERI
SITRUUNAKIISSELI
Turkinpippurikermavaahdolla

Grimald - Monikieliset tuotteet

KESÄLOMA LÄHENEE

Sain juuri uudet sivuni auki ja kesäloma lähenee. Hieman hankalaan aikaan osui tää sivujen valmistuminen ja harmissani mietin, että hitto kun ei ole vielä mitään kivaa postattavaa sosiaaliseen mediaan. Tuossa viime viikolla parempi puoliskoni esitteli mulle uutena tuttavuutena sitruunakiisselin, josta tuli oitis uusi lemppari. Jo ihan sen takia, kun sattui käymään niin, että kiisselistä tuli paljon tymäkämpi kuin mitä ohjeen mukaan olisi pitänyt tulla. Mä olen suuri kirpsakan ystävä ja tää suut sisään kilopondin voimalla kääntävä kiisseli oli vaan niin hekumaalisen hyvää. Siihen vielä perverssinä kaverina esiteltiin kermavaahto jossa oli murskattua turkinpippuria. Se yhdistelmä vaan jostain syystä toimii. Siitä se ajatus sitten lähti, fak it sano vatanen, mitä jos ensimmäinen kirjoitukseni ja julkaisuni olisikin kaikesta asiaan kuuluvasta poiketen, mitenkään yrityksen toimintaan liittymätön RESEPTI! Jonka kaikenlisäksi plagioin puolisoltani omiin nimiin. Ihan näin kesäloman kunniaksi ja muiden kirpeästä pitävien iloksi.

KOKKAILLA JA ROKKAILLA...

Mulle musiikki on todella tärkeä arjessa ja mielennostattajana. Jos pidät rockista ja sulla sattuu olemaan Spotify niin tässä sulle helmi, minä painun tämän biisin saattelemana lomalle JA SINÄ! KIISSELÖIMÄÄN.

SITTEN ITSE ASIAAN...

Aivan helvetillinen homma, sitruunoidan puristaminen käsin nimittäin, että jos sulla sattuu olemaan verme millä saat sitruunoista mehut ulos ilman pelkkiä käsivoimia niin suosittelen kaivamaan esille. Eli puristelet 6 sitruunan mehut kippoon.

Kaadat veden, munat, perunajauhon ja sokerin kattilaan ja sekoitat ne kunnolla keskenään. Kuumennat koko roskan kiehumispisteeseen. Suositten, että ei ihan sillä kaikista kuumimmalla teholla, muuten palaa pohjaan. Tiedän siitä kun yritin itse tehdä kiisseliä lisää. Muista sekoittaa kokoajan. Sitten kun kattila alkaa kiehua nosta kattila pois levyltä ja sekoita sekaan sitruuna. Anna jäähtyä. Toimii oikein hyvin kesäkuumalla jääkaappi kylmänä.

Laitan vaikka puolipussia turkinpippureita pieneen pussiin ja mätki ne jollain murskaksi, ei kannata jättää hirveän isoiksi paloiksi ku tosi ikävä syödä vaahdon kanssa. Vatkaa kuohukermasta vaahto ja kun alkaa olemaan valmista heitä sekaan turkkarit ja sekoita vielä kunnolla. Sitten muuta kun kiisseli kuppiin, vaahtoa perään ja kitusia kohti. NAUTTIEN...

    AINEKSET

  • 6 Sitruunaa
  • 1 litra vettä
  • 5 rkl perunajauhoa
  • 2 kananmunaa
  • 2dl sokeria
  • ½ pussia Turkinpippureita Original tai laimeammat.
  • 2dl vispikermaa

TOIVOTTAVASTI TYKKÄSIT

Nyt kun olet täällä ja ettei mene ihan lööperiksi niin tutustu yritykseni muihinkin sivuihin. Vaikka tällä sivulla onkin poikkeavasti resepti niin teen ihan 3D-Visualisointeja ja kuvituksia työkseni, en reseptikirjaa. Joten arvostan jos lukaiset sivustoni läpi ja vinkkaat vaikka kaverille, jos et itse palveluitani tällä hetkellä tarvitse mutta toivon, että resepti tavoittaa kaikki kirpeän ja sitruunan ystävät. Oikein hyvää ja maukasta kesää.